SHÇBA ndalon një punonjës policie të Komisariatit Nr. 6 në Tiranë të dyshuar për “Shpërdorim detyre” dhe “Korrupsion pasiv”.

đź“ŚTiranĂ« – Drejtoria Rajonale e ShĂ«rbimit pĂ«r Çështjet e Brendshme TiranĂ« nĂ« bashkĂ«punim me strukturat e luftĂ«s kundĂ«r korrupsionit nĂ« DrejtorinĂ« Vendore tĂ« PolicisĂ« TiranĂ«, bazuar nĂ« kallĂ«zimin e shtetasit E.B., nĂ« datĂ« 25 gusht 2021, ndaloi Inspektor L.V., 47 vjeç, me detyrĂ« Nd/Specialist i PolicisĂ« Kriminale pranĂ« Komisariatit tĂ« PolicisĂ« Nr. 6 nĂ« TiranĂ«, pĂ«r veprat penale tĂ« “ShpĂ«rdorimit tĂ« DetyrĂ«s” dhe “Korrupsionit Pasiv”, parashikuar nga nenet 248 dhe 259 tĂ« Kodit Penal.
Mbeshtetur në faktet dhe provat e administruara gjatë hetimeve paraprake të zhvilluara, punonjësi i Policisë, L.V., gjatë një periudhe kohore të vazhdueshme, ka kryer veprime aktive, në shpërdorim të funksionit të tij organik, duke kërkuar dhe marrë shuma monetare të paligjshme, në këmbim të premtimit për mosveprimin e strukturave policore për ndërprerjen e paligjshmërisë në fushën e ndërtimeve pa leje.
Vazhdon puna investigative dhe procedurale në lidhje me dokumentimin, sqarimin e pozitës së tij, si dhe identifikimin e personave të tjerë të mundshëm të përfshirë në këtë veprimtari.
Materialet procedurale në lidhje me veprimtarinë kriminale të kryer nga shtetasi i ndaluar i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë.
Duke marre shkas nga ky rast, Ministria e Brendshme, Policia e Shtetit dhe SHÇBA, shpreh mirënjohje ndaj gjithë qytetarëve që kanë ofruar bashkëpunimin për evidentimin e goditjen e paligjshmërive, si dhe mbeten të gatshme në çdo kohë të mirëpresin kallëzimet apo denoncimet e qytetarëve për rastet korruptive që mund të kryhen nga punonjës të veçantë të policisë gjatë ushtrimit të detyrës.
#08009090