SHÇBA referon materialet hetimore ndaj 3 punonjësve të policisë pas rastit të denoncuar në emisionin “STOP”

đź“ŚPogradec – NĂ« vijim tĂ« njoftimit paraprak pĂ«r nisjen e hetimeve lidhur me denoncimin nĂ« emisionin investigativ “STOP” nĂ« TV Klan, tĂ« shtetasit I.D., Drejtoria Rajonale e SHÇBA Korçë-Elbasan ka referuar materialet hetimore nĂ« ProkurorinĂ« pranĂ« GjykatĂ«s sĂ« ShkallĂ«s sĂ« ParĂ« Pogradec nĂ« ngarkim tĂ« 3 punonjĂ«sve tĂ« policisĂ«, pĂ«r InspektorĂ«t B.P., K.B. dhe E.O., me detyrĂ« trupĂ« shĂ«rbimi nĂ« PatrullĂ«n e PĂ«rgjithshme tĂ« Komisariatit tĂ« PolicisĂ« Pogradec.
Materialet hetimore në ngarkim të 3 punonjësve të policisë u referuan, pasi në 10 nëntor, në emisionin “STOP” është transmetuar denoncimi i shtetasit I.D. se u dhunua fizikisht nga punonjësit e policisë në datë 21.10.2021, në Pogradec.
Nga veprimet hetimore të kryera, dyshohet se punonjësit  e Policisë janë përfshirë në veprime korruptive, me qëllim favorizimin e të riut, duke mos e ndëshkuar atë për shkelje të kufizimeve të lëvizjes pas fashës orare të lejuar, si edhe drejtim të automjetit në gjendje të dehur.
Materialet janĂ« referuar nĂ« gjendje tĂ« lirĂ« pĂ«r punonjĂ«sit e PolicisĂ« pĂ«r veprat penale “ShpĂ«rdorim detyre”, “Kryerja e veprimeve arbitrare” dhe “Korrupsioni pasiv i personave qĂ« ushtrojnĂ« funksione publike”.
SHÇBA falenderon mediat për bashkëpunimin dhe fton qytetarët të denoncojnë çdo rast të abuzimit apo shkeljes së ligjit nga ana e punonjësve të Policisë së Shtetit duke telefonuar në numrin e gjelbër 0800 90 90.